Mindste Mazda med grønt hjerte

Mazda har igennem mange år været et meget populært bilmærke i Danmark, hvor især Mazda3 og Mazda6 har trukket det store Mazda-læs. 

Tiderne ændrer sig og nu kigger flere og flere på mindre biler, hybridbiler eller elbiler. 
Mazda2 er blandt de biler som faktisk opfylder alle kriterierne. Den er nemlig udstyret med en hybridmotor, der er en kombination af 1,5 liters trecylindret benzinmotor og en elmotor, der samlet leverer en systemydelse på 116 HK. Det giver en accelerationstid fra 0- 100 km/t på 9,7 sekunder og en tophastighed på 175 km/t. Takket være hybridteknologien kører Mazda2 Hybrid ved blandet kørsel over 26 kilometer på én liter brændstof målt efter den anerkendte europæiske WLTP-norm.

5 – stjerner i Euro NCAP

Den lille Mazda scorer også stort i Euro NCAP sikkerhedstesten med hele 5 stjerner. Det dokumenterer, at Mazda2 Hybrid også sikkerhedsmæssigt befinder sig på et meget højt niveau. Vi danskere ved om nogen, at leveomkostningerne er skyhøje og det samme gælder for omkostningerne til udviklingen af nye biler. I særdeles nye miljøvenlige motorer. 

Mazda og Toyota i strategisk samarbejde 

Derfor har Mazda og Toyota indledt et globalt strategisk samarbejde omkring produktionen af Mazda2 Hybrid. Mazda er tvillingmodel med Toyota Yaris Hybrid. Det er vel at mærke den model som blev kåret til Årets Bil i Europa i 2021. Kåringen skete med baggrund i stemmeantallet fra 59 jurymedlemmer fra 23 lande – heriblandt danske Søren W. Rasmussen fra FDM.

 

bagfraMAZDA2_HYBRID_095

Slip for ladestander med denne hybrid teknologi

Den hybridteknologi der benyttes i Mazda2 Hybrid betyder, at man slipper for en masse besvær, da elmotoren oplades under kørslen og ved nedbremsninger. Dermed slipper man for at holde, skarpt udkig med hvor meget batterikraft der er tilbage og slipper helt for at finde en ledig ladestander samt holde en times hvil mens bilen oplades. Det betyder også, at med en hybridbiler kan man bevare sine kørervaner man kører blot meget længere på én liter brændstof og langt mere miljøvenligt.

Automatgear er standard

En hybridbil er altid udstyret med automatgear. Det betyder, at når forhandleren giver et godt tilbud kan man være sikker på ikke at skulle betale ekstra, hvis man ønsker automatgear.
Mazda2 er som før nævnt sikkerheden selv, for den er udstyret med et komplet udvalg af avancerede og innovative sikkerhedsteknologier: Et før-kollisionssystem, forkortet PCS – Pre-Collision System, med registrering af køretøjer, fodgængere – det både dag og nat, samt cyklister i dagtimerne, automatisk nødbremse, en adaptiv fartpilot, for bare at nævne nogle få vigtige sikkerhedspunkter.

Basismodel med masser af udstyr

Basismodellen er Mazda2 Hybrid Pure. Den er udstyret med en komfortable kabine med et 7″ centerdisplay, automatisk aircondition samt Apple CarPlay og Android Auto. Det betyder at man nemt kan streame sin egen musik, bruge sin foretrukne navigationsapp og få adgang til sine andre yndlingsapps. De to øvrige udstyrsvarianter har Mazda døbt – Agile og Select.
Mazda2 Hybrid bruger smart hybridteknologi til at skifte mellem elektricitet, benzin og kombineret kraftoverførsel. Den byder på komfort og sikkerhed af høj klasse og facit er samtidig, at man opnår en bedre økonomi i alle situationer. Hvem vil ikke gerne være miljøbevidst, begrænse sine omkostninger og transportere sig selv og familien komfortabelt og sikkert.

 

Teknik

Mazda2 Pure 1,5Hybrid VVT-i. Benzin/el-hybrid. e-CVT automatgear. 26,3 km/l – 87 gram Co2 – målet efter WLTP-nprmen. Forehjulstræk, 15 stålfælge 185/65R15, stofindtræk, elektrisk rudehejs foran, højdejusterbart førersædehøjde og længdejusterbart rat, betjeningsknapper i rat, splitbagsæde,
7″ mul¬ti¬me¬dia-skærm, DAB-ra¬dio, adap¬tiv fart¬pi¬lot, elek¬trisk par¬ke¬rings¬brem¬se, skiltegenkendelse.
0-100 km/t 9,7 sekunder. Tophastighed 175 km/t. 26,3 km/l 87 gra CO2 pr km. Energiklasse: A++
Længde: 3,940 meter Bredde: 1,745 meter Højde: 1.500 meter. Køreklarvægt 1.180 kg. Tilladt totalvægt 1.615 kg. Bagagerum 286 liter. Anhængervægt med bremser 450 kg.

Priser

Priser fra kr. 218.500. Privatleasing: Udbetaling fra kr. 4.995. Månedlig ydelse fra kr. 3.095. Ved en aftale på 36 måneder med 10.000 km pr. 12 måneder.

Test og tekst Finn Henriksen. Modelfotos Mazda. Bilen var udlånt af Lysen Biler A/S i Sorø.

Beregn byttepris

Bilens Stand*

Book prøvetur