Lysen Biler A/S gør klar til fremtiden

Virksomheden samler sine
aktiviteter i Sorø.

Ringsted-afdelingen er solgt til Selandia Automobiler A/S – men Mazda flytter med til Sorø.
 
december 2023 samler Lysen Biler A/S sine aktiviteter i Sorø. Ved årsskiftet har Lysen Biler A/S nemlig solgt afdelingen i Ringsted til Selandia Automobiler A/S. Med salget overgår forhandlingen af Suzuki i Ringsted-området til Selandia Automobiler A/S, mens Mazda flytter med til Sorø.
 
 
”Vi blev kontaktet af Selandia, som spurgte, om vi ville sælge. Godt nok har vi lavet en fin forretning i Ringsted, men omvendt var det et tilbud, vi ikke kunne sige nej til,” fortæller Anders og Christian Lysen, der ejer Lysen Biler A/S.
 
”Vi har med mærkerne Suzuki og Mazda haft nogle rigtig gode år i Ringsted, og vi har ikke mindst haft nogle helt fantastiske kunder, men salget til Selandia indebærer også, at vi kan fortsætte planen for rettidig tilpasning af vores virksomhed. Fremover vil vi bruge kræfterne 100 procent i bilhusene i Sorø.”

Lysen Biler samler aktiviteter i Sorø. På billedet: Bagest: Christian Lysen, Forrest. Anders Lysen, indehaverne af Lysen Biler A/S

Mazda flytter med til Sorø

”Det kan selvfølgelig godt give lidt udfordringer, at vores Mazda-kunder nu får cirka et kvarters kørsel til Sorø, men herfra vil vi yde den samme gode service, som de hidtil har fået i Ringsted,” siger Anders og Christian Lysen.

Der sker for øjeblikket en stor transformation i bilbranchen, hvor mange forhandlere er usikre på fremtiden og vælger at slå sig sammen for at blive større enheder og dermed kunne håndtere denne usikkerhed mere centralt.  

Usikkerheden udspringer især af den situation, hele verden for øjeblikket oplever med krige, stigende renteniveau, mangel på forskellige komponenter, der også påvirker produktionen af biler negativt samt overgangen fra handel i butikker og forretninger til handel på nettet, men også den hastige grønne omstilling spiller ind, når det enkelte bilmærke skal udvikle og finde sine veje i et mere og mere komplekst bilmarked.

”Hos Lysen Biler A/S tilpasser vi allerede nu vores forretning, men vi har valgt at gå den modsatte vej. Med ønsket om at bevare det nære forhold til vores kunder samler vi forretningen i en lidt mindre enhed,” siger Anders og Christian Lysen. 

”Personalet fra Ringsted flytter med til Sorø. Det er med til at understrege, at det er udvikling frem for afvikling, der står bag vores beslutninger. I en turbulent branche skal vi være omstillingsparate for at sikre fremtiden for Lysen Biler A/S.” ”Vi er glade for,  at vi har et stærkt nyvognsprogram i Sorø bestående af;  Nissan, Mazda og Suzuki samt to relative nye bilmærker, der begge er 100% elektriske; Maxus og Aiways som alle supplerer hinanden rigtigt godt i hver deres retning og så opkøber vi let brugte biler fra nær og fjern     

Beregn byttepris

Bilens Stand*

Book prøvetur