Qashqai e-POWER: Nissans unikke elektrificerede drivlinje

  • e-POWER – en unik elektrificeret drivlinje, som giver bedre respons, mere effektivitet og en støjsvag køreoplevelse
  • e-POWER – en 100 % elektrisk motordrevet overgangsteknologi med en følelse af elektrisk kørsel uden at skulle lade bilen op
  • Leveringerne til kunder starter i oktober

Nissans unikke e-POWER-teknologi vil bidrage til, at Qashqai endnu en gang kan sætte standarden med nytænkning i det crossover-segment, som bilen skabte i 2007.

Den nye Qashqai er den første model i Europa, der bliver udstyret med Nissans e‑POWER-drivlinjesystem. e-POWER, som er eksklusivt for Nissan og udgør et vigtigt element i koncernens elektrificeringsstrategi, leverer en effektiv og støjsvag køreoplevelse med god respons.

Introduktionen af den innovative e-POWER-teknologi i den nye Qashqai tilfører mere af Nissans pionerånd til crossover-segmentet. Kunderne vil elske følelsen af at køre i en elbil, uden at de skal tænke på opladning – e-POWER er en overgang til komplet elektrisk kørsel og udgør en vigtig milepæl i Nissans elektrificeringsstrategi“, udtaler Arnaud Charpentier, som er Region Vice President, Product Strategy & Pricing hos Nissan AMIEO.

Qashqai e-POWER: unik, elektrificeret, kabelfri

 

e-POWER-systemet består af et højtydende batteri, som suppleres af en 1,5-liters 3-cylindret turbomotor med variabel kompression og en ydelse på 156 hk, en strømgenerator, en inverter og en 140 kW-elmotor med samme størrelse og ydelse som motorerne i Nissans elbiler. Benzinmotoren genererer strøm, som via inverteren kan overføres til batteripakken, elmotoren eller begge alt efter kørselssituationen. 

Det særlige ved denne drivlinje er, at hjulene udelukkende trækkes af elmotoren, hvilket er ensbetydende med omgående og lineær respons. Det udgør et attraktivt alternativ til traditionelle hybriddrivlinjer.

e-POWER-systemet i den nye Qashqai er derimod udviklet til at levere den behagelige, nemme og jævne køreoplevelse, som forbindes med 100 % eldrevne biler, uden at brugeren skal oplade bilen.

e-Pedal Step

Ligesom LEAF har den nye Qashqai e-POWER fordel af en køreoplevelse med betjening med kun én pedal – e-Pedal Step. Systemet fjerner besværet ved start-stop-kørsel i byerne, hvor føreren hele tiden skal skifte mellem speederen og bremsepedalen. Med e-Pedal Step kan føreren accelerere og bremse udelukkende ved brug af speederen.

Systemet skal aktiveres via kontakten på midterkonsollen, og når det er aktiveret, bruges speederen til at accelerere på normal vis. Når speederen slippes, bremser e-Pedal Step Qashqai med 0,2 G, hvilket er tilstrækkeligt til at aktivere stoplyset, og hastigheden reduceres til “krybetempo”, uden at bilen standses helt. Det gør parkeringsmanøvrer ved lav hastighed så nemme som muligt. Førerne vænner sig hurtigt til speederens input, så kørslen bliver jævn, og systemet gør bykørsel mere intuitiv og mindre krævende.

Liniær opsætning

 

Nøglen til udviklingen af e-POWER-systemet til Qashqai var behovet for at sikre en “helhedsorienteret” køreoplevelse, hvor benzinmotorens omdrejningstal hele tiden tilpasses til Qashqais hastighed på vejen. Ingeniørerne på Nissan Technical Centre Europe (NTCE) i Storbritannien og Spanien samarbejdede om at udvikle et system kaldet “Linear Tune”. Dette system regulerer benzinmotoren og øger omdrejningstallet i 1,5-liters motoren progressivt for at levere tilstrækkeligt med strøm til elmotoren, når bilen accelererer, så personerne i bilen ikke oplever “forstyrrelser” i bilens præstationer og lyd. Et misforhold mellem motoromdrejningstal og bilens hastighed er et fænomen, som førere og passagerer oplever som forvirrende. Eksempelvis vil en pludselig forhøjelse af forbrændingsmotorens omdrejningstal uden en tilsvarende forøgelse af bilens hastighed blive opfattet som irriterende og “forstyrrende”. Den situation afhjælpes af Linear Tune i e-POWER-modellerne.

 

En effektiv og støjsvag køreoplevelse med god respons

Fordelen ved e-POWER-systemet er, at forbrændingsmotoren arbejder i det optimale område og med det bedste kompressionsforhold, hvilket resulterer i en fremragende brændstoføkonomi og lavere CO2-emissioner i forhold til en traditionel forbrændingsmotor, og den reducerede motorstøj giver en raffineret køreoplevelse. Og en ekstra fordel er den minimale påvirkning, som e-POWER vil have på luftkvaliteten i byerne.

Takket være den rent elektriske kørsel er der ingen forsinkelse i drejningsmomentet, som der ellers kan være i traditionelle hybridbiler, hvor motoromdrejningstallet pludselig kan forhøjes som respons på speederpositionen med henblik på øjeblikkelig acceleration. e-POWER-systemets øjeblikkelige respons giver en unik og sjov køreoplevelse under alle kørselsforhold.

For at maksimere præstationerne ved kraftig acceleration eller ved høj hastighed kan styreenheden til energistyring i e-POWER-systemet tilføre ydelsen fra 1,5-liters motoren direkte til elmotoren via inverteren for at supplere den strøm, der kommer fra batteriet.

Under deceleration og opbremsning genindvindes den kinetiske energi, som føres tilbage til batteriet for at optimere effektiviteten.

Vi ved, at de potentielle kunder til Qashqai e-POWER tilbringer næsten tre fjerdedele af deres tid bag rattet i byer og forstæder. Derfor har vi udviklet e-POWER-systemet til at være så økonomisk, effektivt og diskret som muligt i netop de situationer. Men der er ikke gået på kompromis med præstationerne. Accelerationen sker øjeblikkeligt, fordi hjulene trækkes direkte af elmotoren, og der er ingen gearkasse til at forstyrre kraftudfoldelsen”, tilføjer David Moss.

En overgangsteknologi til 100 % elektrisk kørsel uden behov for opladning

Nissans research har vist, at de europæiske crossover-kunder tilbringer over 70 % af deres tid bag rattet i byer og forstæder. Den viser også, at kunderne føler sig forpligtet til at gå på kompromis med køreglæden for at være miljøvenlige, når de vælger bil.

Den trend imødekommer e-POWER ved at levere maksimal brændstofeffektivitet uden at gå på kompromis med køreglæden takket være kombinationen af det avancerede batteri og elmotorteknologien med den innovative forbrændingsmotor med variabel kompression.
Dermed er e-POWER det perfekte valg for kunder, der dagligt kører i byer og forstæder og i fremtiden gerne vil skifte til en 100 % elbil, men ikke har nem adgang til opladning eller endnu ikke er klar til at skifte til en 100 % eldrevet bil.

Tredje generation af Nissans Qashqai crossover forbliver tro mod den originale formel – iøjnefaldende design, en kabine på højt niveau med intuitiv teknologi og en effektiv, men berigende køredynamik.

Med Nissans unikke e-POWER-teknologi tror vi, at kunderne vil forelske sig i følelsen af en elektrisk drivlinje uden at skulle bekymre sig om rækkevidden. Det er en drivlinje, som de vil nyde under kørslen, og den er en fremragende mulighed for at være miljøbevidst i dagligdagen. Det betyder, at Qashqai e-POWER vil være attraktiv for førere, der endnu ikke er klar til en 100 % eldrevet bil, men gerne vil leve mere bæredygtigt og nyde køreglæden med elbilsfølelsen i dagligdagen”, tilføjer Arnaud Charpentier.


Beregn byttepris

Bilens Stand*

Book prøvetur